In 3 traptreden naar succes op het podium!

Gepubliceerd op 31 oktober 2018 om 11:02
In 3 traptreden naar succes op het podium.

Als koor samen een uitvoering geven, het is net werk! We moeten soms keihard werken om ons doel met succes te bereiken. Eigenlijk is het iedere keer een groeiproces waarin van alles gebeurt. Groeien doen we allemaal anders en dat is misschien wel de grootste uitdaging waar je met elkaar voor staat!

 

Zoveel mensen zoveel wensen

Een koor is eenvoudigweg een team dat bestaat uit verschillende mensen met diverse eigenschappen. We hebben de zeg-me-precies-wat-ik-moet-doen-mensen, de niet-lullen-maar-poetsen-mensen, het-moet-perfect-zijn-mensen, we-hebben-het-altijd-zo-gedaan-mensen, het-iedereen-naar-de-zin-maken-mensen en ik-ga-even-lekker-wegdromen-mensen. In mijn werk hoor, zie en ervaar ik regelmatig wat het effect is van deze verschillen. Vooral als er een uitdaging ligt in het worden van 1 team.

 

Met al deze verschillen willen koorzangers en naar ik weet ook dirigenten, wel hetzelfde bereiken en laten zien als ze samen op dat podium staan. We willen een goede expressieve uitstraling, we willen er actief bij staan en we willen mensen raken met gevoel in onze zang! En dat is echt voor iedereen haalbaar, op welk niveau je ook zingt.

Regie is geen doel maar een middel

Regie/choreografie is geen doel maar een middel om het complete plaatje te versterken. Veel belangrijker is het, om te werken aan 3 vaardigheden die jou trapsgewijs laten groeien naar succes op het podium. Dat doe je met focus, vertrouwen en richting. Deze 3 vaardigheden werken steeds samen en bepalen sterk de kwaliteit van je uitvoering.

Want zonder focus ontwikkel je geen vertrouwen en zonder vertrouwen wordt richting geven aan een lied met regie/choreografie gedoe of een trucje dat er ongemakkelijk uitziet. Wat ontstaat is weerstand en daar zit niemand op te wachten toch? Hoe tof is het als je kunt ervaren, dat keihard repeteren een uitdaging is waarin je voelt dat je groeit? Daardoor ga je in al je eigenheid als vanzelf stralen! Beter dan dat kan het wat mij betreft niet worden 😉

Met succes op het podium

In mijn brochure In 3 Traptreden Naar Succes Op Het Podium krijg je inzicht op welke traptrede jij of jouw koor staat en welke traptrede je nog mag nemen om je totaal performance naar een next level te tillen.

Als ik bij jouw koor een workshop kom geven krijg je hem cadeau. Wanneer wij samen een productie starten, krijgt elk koorlid er een. Zo hebben we gezamenlijk helder hoe we tot een goed eindresultaat komen.

De brochure is ook te koop.

Volgende keer meer over de eerste trap!

liefs, Bianca