Reactie plaatsen

Reacties

Maartje Bouwens
7 jaar geleden

Deze week ben ik voor mijn sprekersangst naar Bianca in Gennep afgereisd. Een flinke afstand waarbij ik stellig hoopte dat het eindresultaat de lange reis waard zou zijn. En gelukkig, zo kan ik nu achteraf melden, is dat zeker het geval. Bianca heeft mij ontzettend goed geholpen in het durven loslaten en te genieten van het moment zelf. Naast het oefenen met het spreken heeft ze ook een korte interventie met mij uitgevoerd. Deze was erop gericht om de faalangst en de negatieve ervaringen uit het verleden los te laten en te vervangen door positieve herinneringen. Alhoewel ik mij in het begin nogal ongemakkelijk voelde, wist Bianca mij gerust te stellen. Al met al was het een zeer enerverende en verrijkende ervaring waardoor ik met meer energie thuiskwam dan toen ik wegging! Bedankt Bianca!

"Sterk presenteren, dat heb ik geleerd van Bianca van Dreumel, Spreker in Beweging. Niet alleen in ‘hoe’, maar vooral ‘wat’ ik wil presenteren. De kracht zat hem in het weglaten: minder tekst, geen plaatjes. De structuur en handvatten hebben me vertrouwen gegeven. Het effect was een presentatie volledig vanuit mezelf, mijn persoonlijke verhaal, met een duidelijke essentie, kort maar krachtig. En met enthousiasme ontvangen! Zonder jou Bianca, zou mijn presentatie ‘Dit is mijn keuze’ nooit zo geslaagd zijn geweest als hij nu was. Ontzettend bedankt!"

Nicole Meijer De KeuzeCoach
Als aspirant ondernemer probeer je jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden op de nieuwe werkelijkheid om straks tot de tanden bewapend met vaardigheden los te gaan. Bianca heeft mij hier uitstekend bij geholpen. Met frisse nieuwe inzichten en portable spiegel die ik van tijd tot tijd kan openklappen om me weer even te realiseren waarom ik doe wat ik doe en zeg wat ik zeg.
Marcel Waterman fotograaf en grafisch vormgever

Ik heb het genoegen mogen smaken om door Bianca gecoacht te worden voor mijn presentatie Sterk met Stress. Ik was onder de indruk over hoe ze in zeer korte tijd mij een aantal inzichten heeft gegeven waar ik erg veel baat bij heb gehad. Ze is in staat snel tot de kern te komen en met effectieve suggesties te komen. Een of twee sessies met Bianca maken een wereld van verschil of je presentatie aanslaat en een succes wordt of dat je de plank misslaat. Voor herhaling vatbaar. Erik van den Dungen (Adviseur Stressmanagment)

''Dankjewel Bianca, voor de finishing touch van mijn eindpresentatie van de Master Pedagogiek. De feedback die ik van de beoordelaar daarop kreeg: "Wij vonden het verhaal zo authentiek en zo belangwekkend voor de organisatie..."Jouw coaching heeft me geholpen in het moment te zijn en het verhaal vanuit mezelf te vertellen.'

Liesbeth Timmerije, adviseur actief ouderschap


Afgelopen september mocht ik van Bianca leren om sterke presentaties te geven. Het lukte haar om iedereen in de groep persoonlijke aandacht te geven, waardoor de eigen leerpunten duidelijk naar voren konden komen.
Nu weet ik (weer) hoe belangrijk de voorbereiding is: voor wie sta ik te vertellen en welke kernboodschap wil ik precies overbrengen? En voor mij ook essentieel: hoe blijf ik zo dicht mogelijk bij mezelf? Een leuke bijkomstigheid is dat ik nu ook meer stilsta bij het brengen van mijn boodschap in persoonlijke gesprekken, bijvoorbeeld met de besluitmakers over mijn adviezen. Dus niet zomaar beginnen te praten, maar vooraf goed nadenken over wat ik wil dat blijft hangen. Zo zorg ik er nog beter voor dat mijn eigen enthousiasme zichtbaar wordt en op anderen wordt overgedragen.
Bianca geeft daarin zelf alvast het goede voorbeeld; je wordt vanzelf meegesleept door haar persoonlijkheid.
Ontzettend bedankt Bianca voor je tips. Ik zal nog vaak terugdenken aan jou. Mijn volgende presentatie zal zeker anders zijn dan alle vorige. Weer een stap vooruit
Inez van Kronenberg, beleidsmedewerker

Vanuit Avalon Advies zijn we de laatste jaren druk bezig met het ondersteunen van bewoners en gemeenten om de bestaande woningvoorraad te verduurzamen. Dat doen we met concrete projecten maar ook met het organiseren van informatieavonden (in combinatie met een bedrijvenmarkt). Het overdragen van de juiste informatie en het stimuleren en motiveren van de aanwezige bezoekers is dan een belangrijk aspect.
Om meer impact te geven aan onze presentatie hebben we aan Bianca gevraagd om een presentatietraining te geven. Dan kom je er achter dat je eigenlijk van de grond af aan moet beginnen: wie is je publiek en wat is de boodschap die je wilt overbrengen (informeren of stimuleren?). Bianca weet precies aan te geven en te analyseren waar de essentiële vragen zitten en hoe je dat vertaald naar een duidelijk verhaal.
De presentatie die we nu gebruiken is volledig anders en veel meer gericht op het vertellen van de boodschap en inspireren van het publiek. Het verhaal vertel je zelf, de beelden zijn alleen ter ondersteuning. We krijgen regelmatig complimenten over de presentatie
Sjef Michels, senior adviseur circulaire economie en energie transitie bij Avalon Advies
Bianca heeft mij professioneel geadviseerd en begeleid bij het verbeteren van mijn presentatie, zowel inhoudelijk als qua vorm. Haar totaalbenadering heeft mij zeer aangesproken: ze beschouwt mens, persoonlijkheid, uitstraling en inhoud als onlosmakelijk. Gecombineerd met een warme , empathisch maar soms ook (terecht) kritische benadering komt ze snel tot een goed resultaat: in korte tijd heb ik mijn boodschap kunnen terugbrengen tot een krachtige pitch zonder in te boeten op diepgang, persoonlijkheid en authenticiteit!

Bart van den Berg Implementatie Manager at ProRail (freelance assignment)

De eerste indruk…
Bianca uit Gennep ontmoet tijdens netwerk Vrouwentafel Plasmolen.
Tijdens de bijeenkomst op 3 februari 2014 zag ik haar voor het eerst. Vrolijk. Goed gebekt. Stevig. Pittig en snel. Kleur en stijlanalist. Ambitieus. Altijd in beweging. Of iemand nog een opmerking of een aanvulling had, vroeg de gastspreker.
Die had ze! Daar stond Bianca! Sprak zonder schroom. Zelfbewust. Nam geen blad voor de mond. Gaf de gastspreker een goede tip… Recht uit haar hart. “Een dame om rekening mee te houden,” dacht ik toen.

De tweede indruk…
Bianca breidde haar werkzaamheden uit. Voegde en nieuwe loot toe aan haar assortiment. ‘Spreker in beweging.’ Daar wilde ik meer van weten en ook ervaren! 7 mei 2015 zag ik haar weer.
Gastvrij welkom. Trots laat ze haar studio zien. Mooi! Professioneel. Ze vertelt. Over zichzelf ook. Stelt zich kwetsbaar op. Luistert. Stelt je op je gemak. Geeft goede tips. Houdt rekening met je!
We gaan aan de slag. Wat wil je zeggen. Voor wie? Wat moet worden onthouden? Wat wil je overbrengen. Je houding, je stem. “Blijf dicht bij jezelf!” We lachen en filmen en ik doe het nog eens over en nog eens. We zoeken samen naar mijn beste versie. Ze pelt. Ik word bevestigd in wat ik goed doe; leer af én bij! Feestje, zo’n sessie bij Bianca. Inspirerend. Als ik weer naar huis rijd, is ook mijn hoofd volop in beweging!

Gerie van der Land-Zijderveld.Schrijverij-gerie

Mede door jouw ‘coaching’ ben ik gaan nadenken over mijn werk bij mijn (nu vorige) werkgever. Ondertussen werd ik geselecteerd door Dela. Wat ik geleerd heb tijdens onze sessie is, dat ik vooral mezelf moet blijven, dat ik leuk genoeg ben en me niet moet laten ‘klonen’ door iemand die dat nodig vindt. Ik vond het een erg leerzame sessie. Erg spannend ook. Ik had het gevoel met de billen bloot te gaan maar omdat ik jou al kende maakte dat mij minder onzeker. Bedankt!

Caroline

Bianca heeft onze eerste teamdag voor Yong professionals begeleid. Op een speelse en ontspannende manier hebben wij kennis gemaakt, onze binnenwereld verkend en gewerkt aan het vinden van onze eigen stijl van presenteren. Het was in alle opzichten een geslaagde dag, onder deskundige en enthousiaste begeleiding van Bianca!
Irma Ramackers, Yong BV
 
Wat als je je passie gevonden hebt en je die graag uit wilt dragen? Maar niet (meer) goed weet hoe? Bianca heeft mij in heel korte tijd enorm geholpen om van een verhaal uit mijn hoofd, een verhaal uit mijn hart te maken. En dat komt binnen. Bianca, je bent een getalenteerd presentatiecoach. Omdat je echt contact maakt. Daardoor zag en voelde je wat ik nodig had om er in mijn presentatie echt te kunnen zíjn.
 
Bianca heeft mij zeer professioneel geholpen met het presenteren van mijzelf, voor een grotere groep mensen. Door de kern van de boodschap duidelijk te maken wordt er minder druk op het presenteren gelegd en kan er beter en ontspannen gesproken worden. "just be yourself" is een zeer goed advies. Dankjewel Bianca.
Juliette Munro massage therapeut
 
De presentatie op camera vastleggen, daarna stopzetten en feedback krijgen, is heel krachtig. Door 3 simpele aanwijzingen zag en voelde ik tijdens het presenteren een groot verschil. Deze 3 punten heb ik direct toegepast in mijn yogalessen. En het werkte!
Duidelijke taal, korte zinnen en spreken vanuit jezelf is de basis.
In korte tijd heb ik geleerd, ervaren en resultaat behaald. Elke les en presentatie pluk ik nog de vruchten van de coachsessie met Bianca.’

Met Bianca van Dreumel gewerkt aan mijn video pitch.Heel blij met het mooie resultaat. Mooi om te ervaren hoe haar oprechte feedback het verschil kan maken. Ze zag direct waarin ik mij kon aanpassen om op een meer ontspannen manier te presenteren, en het werkte! Daarnaast heeft het opnemen van deze pitch en het terugkijken van de beelden enorm geholpen om de positionering van mijn onderneming aan te scherpen.

Marieke Oosterhuis-Niënhaus Van Krachtig Ouder

Aan te raden voor alle studenten die last hebben van presentatieangst. Door Bianca heb ik geleerd om mijn presentatie rustig en met vertrouwen te kunnen doen zonder dat de angst mij de baas wordt. Het was het anderhalf uur rijden meer dan waard!
Remco Blom student productdesign

‘Zondag 18 oktober heb ik een presentatietraining gevolgd bij Bianca. Ik was eerst een beetje sceptisch want als student aan de NHTV internationaal hoger onderwijs Breda presenteer ik wekelijks. Daarbij heb ik al de nodige cursussen gehad hiervoor. Toch was de presentatietraining heel verschillend dan op school. In de voorgaande cursussen leerden ik vooral tips en trucs. Maar bij deze presentatietraining leerde ik meer over mijzelf. Dingen waar ik tijdens het presenteren moeite mee had. Zoals onder andere sterk in mijn schoenen staan voor een publiek of zonder een houvast (tekst of visuele ondersteuning) te presenteren. Aan het einde van de training zag je ook meteen resultaat. Ik zal deze presentatietraining zeker aanraden onder studenten, wat het leidt zeker tot nieuwe inzichten.’
Dieuwertje van der Toorn ( student NHTV )