Bianca van Dreumel

Waar kom ik vandaan?

Het was in 2001, ik zie mezelf nog staan. Misselijk en ellendig stond ik daar als solist van het koor  ‘Something Inside So Strong’ te zingen. Geloof me, ik voelde me alles behalve dat! Mijn solo ging goed, niet dat het hielp want de angst om te falen in het tweede concert werd nog groter. De lat lag hoog en ik stelde hoge eisen aan mezelf, het moest nog beter dan de eerste keer... Waarom vond ik zingen eigenlijk leuk?

Een jaar later kreeg ik een burn-out en ik leerde dat mijn stress alles te maken had met mijn slechte zelfbeeld en daarbij werd ik alles behalve gelukkig van mijn werk. 

Het kantelpunt

Kwam in 2004 toen ik bij toeval als koorzanger voor het koor kwam te staan. Als amateur koorregisseur werkte ik met mijn koormaatjes aan podiumpresentatie voor een uitvoering. De ontdekking dat ik mensen letterlijk en figuurlijk in ‘beweging’ kon krijgen maakte me blij en het gaf zelfvertrouwen. Het zaadje voor de toekomst werd onbewust gepland.

Later als ik groot ben

Inmiddels werkte ik als leidinggevende bij de HEMA. Naast mijn werk ontwikkelde ik mij van amateur tot professioneel koorregisseur en trainer in podiumwerk. Ik volgde opleidingen als koorregie, NLP en presentatiecoaching. In 2010 ben ik mijn passie voor het podium gaan combineren met mijn dagelijkse werk als hybride ondernemer.

Mijn blinde vlek

Opnieuw ging het bijna mis. Terwijl mijn werk als regisseur serieus groeide merkte ik dat ik minder happy werd van mijn baan waar het vooral ging om commercie. De stap naar mijn eigen podium om volledig zelfstandig te ondernemen was rete-spannend. Maar ik moest een knoop doorhakken om niet opnieuw vast te lopen.

Face it!

Niets geeft mij meer voldoening dan te zien hoe mensen groeien en zichtbaar worden in al hun eigenheid. Om ze te zien stralen van zelfvertrouwen of een aha erlebnis mee te geven. In 2015 heb ik de sprong in het diepe gemaakt door mijn hart te volgen. Het besluit om verder te gaan als zelfstandig ondernemer om Mensen In Beweging te brengen werd in april genomen! 

Podiumangst overwinnen

Het podium staat voor mij metafoor aan ‘Ruimte nemen om zichtbaar te worden in al je eigenheid.’ Mijn eigen ervaring leerde me dat levensgeluk voor een groot deel wordt bepaald door je zelfbeeld en hoe je naar de wereld kijkt. Ieder mens heeft het nodig om van betekenis te kunnen zijn. De ruimte ervaren om je talent te kunnen benutten biedt perspectief. Als je daarbij gewoon mag ZIJN met alles erop en eraan, ga je vanzelf stralen! Wie wordt daar nu niet gelukkig van?

 

'Ik ben een theatermaker die uitnodigt op het podium waardoor je in liefde zichtbaar wordt'

 

Dit is mijn roeping en op deze wijze draag ik bij aan een mooiere wereld, want ik geloof oprecht dat die gebaat is bij meer bewuste en gelukkige mensen. 

 

Liefs, Bianca