Podium- en spreekangst overwinnen

Podium- en spreekangst komt veelvuldig voor bij koren en sprekers. Dat is jammer in een activiteit waar passie centraal staat. Als koorregisseur- en presentatiecoach ga ik gericht met jou te werk om te zorgen dat je jezelf kunt zijn op het podium. Jouw boodschap komt namelijk alleen over als hij authentiek is en hij vanuit jouw hart komt. Ontspanning en vrijheid zijn de twee belangrijkste voorwaarden om verbinding te kunnen leggen met jouw publiek. Of je nou spreekt of zingt.

Coaching en koorregie

Ik coach en regisseer koren en sprekers. Ook maak ik theaterproducties. Als regisseur help ik je niet om danspasjes uit je hoofd te leren, maar geef ik het verhaal dat je wilt vertellen vorm. Bij sprekers gaat het daarbij om presentatie, bij koren om beweging. Hoe positioneer je je op een podium en welke lichaamstaal ondersteunt de emotie en beleving van jouw stuk. Ik laat je ervaren hoe je jouw potentie zichtbaar maakt met je stem en je lichaam.

Durf zichtbaar te zijn

Ik werk met zangers en sprekers aan persoonlijke zichtbaarheid. Op een groot toneel kun je je erg verloren voelen. Eigenlijk is het podium een metafoor voor het moment dat je zichtbaar wordt, zoals tijdens een vergadering of spreken in groepsverband (het gevreesde voorstelrondje). Ik leer jou bewust te zijn in de ruimte. Wie ben je, wat laat je zien en hoe komt dat over? Samen zorgen we dat jij je als performer comfortabel voelt als jij in de spotlights staat. 

 

Jaren terug belandde ik thuis met een burn-out. Ik had een slecht zelfbeeld en deed niet waar ik gelukkig van werd. Ik kwam in aanraking met creatieve activiteiten, zoals zingen. Hierdoor ontdekte ik een heel scala aan verborgen talenten. Ik leerde deze nieuwe talenten te gebruiken en ontwikkelde mezelf tot waar ik nu sta. Het voelt als een voorrecht dat ik deze ervaring nu mag gebruiken om anderen te helpen.

Verbind het hoofd met het hart

Voor een performer is het essentieel dat zijn boodschap overkomt. Podium- of spreekangst werkt hierin belemmerend. Speel je een rol, dan prikt jouw publiek daar snel doorheen. Authenticiteit is de enige weg om de ander te bereiken. Ik leer je daarom jouw hoofd met je hart verbinden om echte emotie los te maken. Pas dan ontstaat er ultieme vrijheid in alles wat je doet en kun je echt plezier hebben.

Iedereen maakt wel eens een foutje

Het is een mooi streven om alles perfect te willen doen, maar in de praktijk zul je merken dat deze gedachte remmend werkt. Op het moment dat jij er durft te zijn met al jouw gebreken kun je in het licht stappen en gaan stralen. Spreken of zingen staat dan niet meer in het teken van spanning, maar in verbinding met wat jij graag doet.

 

Podium- en spreekangst belemmeren jouw persoonlijke groei.

Ervaar hoe het is om ontspannen en met plezier op het podium te staan en ga met mij aan de slag.