Albert Einstein

Bianca van Dreumel

Wie ben ik in het kort

Ik sta bekend als een ondernemend type. De drang om te willen creëren loopt als een rode draad door mijn leven.  Met gezonde gedrevenheid werk ik graag aan projecten die ‘Het hoofd met hart en handen verbindt’. Elk project is een proces van bewust worden, volharden en overwinnen. Het zijn de momenten waarin mensen groeien en zichzelf overwinnen die maken dat mijn hart sneller gaat kloppen en mijn vuurtje doet branden. Mijn diensten zijn niet in een hokje te stoppen maar hebben de missie om mensen bewust te maken van hun eigen potentie zodat ze met zelfvertrouwen hun eigen podium durven te pakken. In mijn rol als regisseur & trainer in podiumwerk tref je dus zeer divers aanbod aan.

In de rol van regisseur en koorcoach

Maak ik met amateurzangers theaterconcerten. Vaak vanuit hun eigen wens of idee. Ik begeleid en geef vorm aan het creatieve proces, coach op podiumpresentatie en houd de regie over het totale project. Ik geef workshops in podiumpresentatie door het hele land en deel mijn kennis door les te geven aan regiecommissies, dirigenten en vocalcoaches via trainingen. Regelmatig ben ik als jurylid te vinden bij Koor Festivals. In deze rol ben ik ook beschikbaar als projectbegeleider en coach. Ik kan helpen bij het uitzetten van een nieuwe koers of visie en ik ben een neutraal sparringspartner bij lastige vraagstukken

In de rol van podium en spreekcoach

Begeleid ik mensen om hun eigen Podium vorm te geven. Dat varieert van vrijuit leren spreken tot het maken van een presentatie of het stellen van een persoonlijk doel. Hierbij geef ik 1 op 1 coaching, workshops en trainingen.

In de rol van verbindend podiumwerker

Organiseer ik jaarlijks het KoorEvent bij Klooster Graefenthal in Goch. Een evenement op een bijzondere locatie waar koorzangers bij elkaar komen om hun passie voor zang met elkaar te delen. Ook voor het Balk festival Oost ben ik sinds 2018 medeorganisator.

En dat is niet alles...

Tijdens mijn eigen zoektocht naar ‘Wie ben ik en wat wil ik nou echt?’  heeft het (samen)werken in een creatieve omgeving mij de weg gewezen.  Door te mogen experimenteren met creativiteit in een inspirerende omgeving kreeg ik inzicht in mijn talent, passie en drive. Hierdoor ontstond rust in mijn hoofd en ontdekte ik waar ik energie van kreeg.  Dat heeft ertoe geleid dat ik handen heb kunnen geven aan mijn wensen en dromen en nu kan doen wat ik het allerliefste doe. 

Deze ervaring gun ik iedereen.

Wat kun je nog meer verwachten?

Een grote wens van mij is het produceren van een eigen koortheatervoorstelling. Deze voorstelling brengt niet alleen koorzangers samen maar wordt tevens een ervaringsplek voor mensen die op zoek zijn naar zichzelf, hun talent of perspectief.

Dit project wil ik opzetten in een bijzondere maar vooral inspirerende omgeving.  Deze plek biedt de mogelijkheid om in alle rust te experimenteren en te ontdekken wat creativiteit kan bieden.

Je mag onderzoeken en ontdekken waar je talent ligt. Handen geven aan je passie, richting geven aan je dromen en energie krijgen van het leerproces wat je mag doorlopen.

Het maken van een koortheatervoorstelling heeft een schat aan leerzame en creatieve activiteiten. Denk b.v. aan het uitwerken van een thema en het vormgeven van de voorstelling. Muziek maken, zingen en podiumperformance. Het ontwerpen van posters en flyers met grafische vormgeving. Het bouwen van een decor. Lichtprogramma's maken en geluidinstallaties bedienen. Maar ook begrotingen maken, subsidies aanvragen, marketing en online communicatie opzetten. Kostuums en kleding maken. En wat dacht je van het verzorgen van eten en drinken voor de gasten die komen, en ga zo maar door.

 

Kortom, het wordt een inspirerende creatieve omgeving van muziek, zang, kunst en cultuur waar jongere en volwassenen kunnen werken aan hun talent en vaardigheden. Een plek waar je van betekenis bent en waar je verwacht wordt.

Deze droomwens zit nu nog in de ontwikkelingsfase, maar let op...

‘If you can dream it, you can do it!’

 

Wil je weten waar ik vandaan kom en wat mij hier heeft gebracht? Klik en lees dat hier!

Wil je graag met mij in gesprek?