Albert Einstein

Bianca van Dreumel

Wie ben ik in het kort

Ik sta bekend als een ondernemend type. De drang om te willen creëren loopt als een rode draad door mijn leven.  Met gezonde gedrevenheid werk ik graag aan projecten die ‘Het hoofd met hart en handen verbindt’. In elk project zit wel een proces van bewust worden, volharden en overwinnen. Het zijn de momenten waarin mensen groeien en zichzelf overwinnen die maken dat mijn hart sneller gaat kloppen en mijn vuurtje doet branden. Mijn diensten zijn niet in een hokje te stoppen maar hebben de missie om mensen bewust te maken van hun eigen potentie zodat ze met zelfvertrouwen hun eigen podium durven te pakken. In mijn rol als regisseur & trainer in podiumwerk tref je dus zeer divers aanbod aan.

In de rol van regisseur en koorcoach

Maak ik met amateurzangers theaterconcerten. Vaak vanuit hun eigen wens of idee. Ik begeleid en geef vorm aan het creatieve proces, coach op podiumpresentatie en houd de regie over het totale project. Ik geef workshops in podiumpresentatie door het hele land en deel mijn kennis door les te geven aan regiecommissies, dirigenten en vocalcoaches via trainingen. Regelmatig ben ik als jurylid te vinden bij Koor Festivals. In deze rol ben ik ook beschikbaar als projectbegeleider en coach. Ik kan helpen bij het uitzetten van een nieuwe koers of visie en ik ben een neutraal sparringspartner bij lastige vraagstukken

In de rol van podium en spreekcoach

Begeleid ik mensen om hun eigen Podium vorm te geven. Dat varieert van vrijuit leren spreken tot het maken van een presentatie of het stellen van een persoonlijk doel. Hierbij geef ik 1 op 1 coaching, workshops en trainingen.

In de rol van verbindend podiumwerker

Organiseer ik jaarlijks het KoorEvent bij Klooster Graefenthal in Goch. Een evenement op een bijzondere locatie waar koorzangers bij elkaar komen om hun passie voor zang met elkaar te delen. Ook voor het Balk festival Oost ben ik sinds 2018 medeorganisator.

En er is meer...

Tijdens mijn eigen zoektocht naar ‘Wie ben ik en wat wil ik nou echt?’  heeft het (samen)werken in een creatieve omgeving mij de weg gewezen.  Door te mogen experimenteren met creativiteit in een inspirerende omgeving kreeg ik inzicht in mijn talent, passie en drive. Hierdoor ontstond rust in mijn hoofd en ontdekte ik waar ik energie van kreeg.  Dat heeft ertoe geleid dat ik handen heb kunnen geven aan mijn wensen en dromen en nu kan doen wat ik het allerliefste doe. 

Deze ervaring gun ik iedereen.

Mijn toekomstwensen?

Een grote droomwens van mij is het opzetten van een cultureel leer en ontmoetingscentrum in een bijzonder (school)gebouw, klooster of kerk. Daar wil ik o.a. koortheatervoorstelling produceren met projectzangers. Deze voorstelling brengt niet alleen koorzangers samen maar wordt tevens een ervaringsplek voor mensen die op zoek zijn naar zichzelf, hun talent of perspectief.

Het moet een plek worden die de mogelijkheid biedt om in alle rust te experimenteren en te ontdekken wat creativiteit kan bieden. Je mag onderzoeken en ontdekken waar je talent ligt. Handen geven aan je passie, richting geven aan je dromen en energie krijgen van het leerproces wat je gaat doorlopen.

Dit idee wil ik samen met een netwerk van professionals uit de muziekwereld, creatief onderwijs en life-coaching vormgeven. Samenwerken in een inspirerende creatieve omgeving van muziek, zang, kunst en cultuur waar jongere en volwassenen kunnen werken aan hun talent en vaardigheden. Een plek waar je van betekenis bent en waar je verwacht wordt.

Het netwerk is er maar het gebouw nog niet ;-)

Ondertussen werk ik aan de eerste fase, namelijk het opzetten van een koortheatervoorstelling. Deze voorstelling wil ik uitvoeren in een bijzondere maar vooral inspirerende omgeving. Het streven is om 2020 het glas te kunnen heffen op een geweldige voorstelling!

‘If you can dream it, you can do it!’

Want inmiddels staat dit project in de steigers en kunnen (koor) zangers zich aanmelden voor De Toekomst van een Verleden!

 

Wil je weten waar ik vandaan kom en wat mij hier heeft gebracht? Klik en lees dat hier!

Wil je graag met mij in gesprek?