B-Happy Faktor, een podium in ontwikkeling!

 

'Jezelf zijn en je hart volgen'

Het zijn kreten die we makkelijk roepen, maar wat betekent het eigenlijk en hoe doe je dat dan?

Simpelweg datgene doen waar je energie van krijgt en waar je je goed bij voelt. Meer is het eigenlijk niet! Het klinkt simpel maar in een prestatiegerichte maatschappij niet altijd makkelijk. Weet jij diep van binnen waar je gelukkig van wordt en krijgt jouw verlangen een podium?

Waarom een B-Happy Faktor Podium?

Tijdens mijn eigen zoektocht naar ‘Wie ben ik en wat wil ik nou echt?’  heeft het (samen)werken in een creatieve omgeving mij de weg gewezen.  Door te mogen experimenteren met creativiteit in een inspirerende omgeving kreeg ik inzicht in mijn talent, passie en drive. Hierdoor ontstond rust in mijn hoofd en ontdekte ik waar ik energie van kreeg.  Dat heeft ertoe geleid dat ik handen heb kunnen geven aan mijn wensen en dromen en nu kan doen wat ik het allerliefste doe. 

Deze ervaring gun ik iedereen.

De B-Happy Faktor Podiumdroom

Een grote droomwens van mij is het opzetten van een cultureel leer en ontmoetingscentrum in een bijzonder (school)gebouw, klooster of kerk. Daar wil ik o.a. koortheatervoorstelling produceren met projectzangers. Deze voorstelling brengt niet alleen koorzangers samen maar wordt tevens een ervaringsplek voor mensen die op zoek zijn naar wat hen drijft, hun talent of perspectief.

Het moet een plek worden die de mogelijkheid biedt om in alle rust te experimenteren en te ontdekken wat creativiteit kan bieden. Je mag onderzoeken en ontdekken waar je talent ligt. Handen geven aan je passie, richting geven aan je dromen en energie krijgen van het leerproces wat je gaat doorlopen.

Dit idee wil ik samen met een netwerk van professionals uit de muziekwereld, creatief onderwijs en life-coaching vormgeven. Samenwerken in een inspirerende creatieve omgeving van muziek, zang, kunst en cultuur waar jongere en volwassenen kunnen werken aan hun talent en vaardigheden. Een plek waar je van betekenis bent en waar je verwacht wordt.

Ik geloof dat...

Jezelf nuttig voelen en een bijdrage kunnen leveren, aan je omgeving of de maatschappij, zingeving geeft.  Als jouw talent wordt benut ga je stralen en als je gelukkig bent, kun je de wereld aan. Daar ben ik van overtuigd.

Het maken van een koortheatervoorstelling heeft een schat aan leerzame en creatieve activiteiten. Denk b.v. aan het uitwerken van een thema en het vormgeven van de voorstelling. Muziek maken, zingen en podiumperformance. Het ontwerpen van posters en flyers met grafische vormgeving. Het bouwen van een decor. Lichtprogramma's maken en geluidinstallaties bedienen. Maar ook begrotingen maken, subsidies aanvragen, marketing en online communicatie opzetten. Kostuums en kleding maken. En wat dacht je van het verzorgen van eten en drinken voor de gasten die komen, en ga zo maar door.

Voor wie?

Voor een ieder die zich herkent als openminded en zich wil ontwikkelen in een inspirerende creatieve omgeving. Voor diegene die:

  • Vast zit in een werkomgeving waar je niet gelukkig van wordt.
  • Uit een burn-out aan het opkrabbelen is en nieuw perspectief zoekt.
  • Al een tijdje uit de running is en behoefte heeft aan werkervaring.
  • Voor de student die een tussenjaar neemt om nieuwe ervaringen op te doen.
  • Voor de mensen die willen zingen en muziek maken of creatief willen vormgeven.
  • Voor een ieder die op een unieke manier een fantastische ervaring wil opdoen!

Stap voor stap...

Het netwerk is er maar het gebouw nog niet. Ondertussen werk ik aan de eerste fase, namelijk het opzetten van een koortheatervoorstelling. Deze voorstelling wil ik uitvoeren in een bijzondere maar vooral inspirerende omgeving. Het streven is om eind 2020 het glas te kunnen heffen op een geweldige voorstelling!

‘If you can dream it, you can do it!’

Want inmiddels staat dit project in de steigers en kunnen (koor) zangers zich aanmelden voor De Toekomst van een Verleden!

Ben je geïnteresseerd in dit traject als deelnemer of professional? Of wil je graag met mij in gesprek?

 

Ter inspiratie