Hoe overwin je spreekangst?

 

Wie kent het niet, die opkomende spanning om te spreken bij een presentatie of tijdens dat nare voorstelrondje bij een training? Het is dat moment waarop alle ogen op je gericht zijn en jij ‘zichtbaar’ wordt. Alsof je onder een vergrootglas ligt. Je voelt de zweetdruppels opkomen en de spanning in je lichaam toenemen. Spreekangst kan je enorm in de weg zitten en heel lastig kan zijn!

De vraag is ‘Hoe kom je ervan af?’

 

Ik weet nog goed hoe misselijk en ellendig ik me voelde toen ik als koor solist in 2001 het lied ‘Something Inside So Strong’ moest zingen. Nou ik voelde me alles behalve dat! Mijn solo ging eigenlijk heel erg goed, niet dat het hielp want de angst om te falen in het tweede concert werd mogelijk nog groter…waarom vond ik zingen ook alweer leuk?

Solo zingen of spreken voor een groep, het maakt eigenlijk niet uit, het roept dezelfde spanning op. Spreekangst gaat over belemmerende overtuigingen. Het gaat over zichtbaar zijn en de angst om fouten te maken. Over jezelf op de kop geven als het weer niet lukt, of de gedachte 'Zie je wel, ik ben niet interessant!'

 

Het zijn  Waldorf en Statler die op het balkon 'Bhoooee!' roepen en jouw interne criticus wakker maken.

 

Beloven dat het nooit meer spannend zal zijn gaat niet. Als je inzicht hebt in jouw proces en weet hoe je met die spanning om kunt gaan, ga je zeker weten jouw spreekangst overwinnen. Heerlijk ontspannen zichtbaar zijn en met zelfvertrouwen je stem laten horen! Waar, wanneer en in welke situatie dan ook.

Herken je bij jezelf een vorm van spreekangst of heb je moeite met je eigen zichtbaarheid? Dan heb je de eerste moedige stap gezet. Het herkennen en erkennen van deze belemmering is het vertrekpunt om met mij te gaan werken.

 

Werken aan spreekangst gaat het snelst in een 1 op 1 sessie. Je krijgt alle aandacht en er is privacy.

Je maakt heel snel stappen in een korte privé training van totaal 3 uur.

Het kan in 1 dagdeel, maar ik adviseer je om het in twee sessies te doen.

Locatie: Perron 12 te Gennep of een locatie naar keuze*

Kosten: € 295,- incl. btw

 

Inclusief opname van jouw presentatie en 30 minuten online coaching.

Als je zover bent om die Muppets van het balkon te jagen wil ik graag met je kennismaken.

 

Bel gerust naar 06-1044659 of

 

Het is mogelijk om trainingen op locatie te geven. Reiskosten € 0.30km.

 

Maartje Bouwens

november 2017 week ben ik voor mijn sprekersangst naar Bianca in Gennep afgereisd. Een flinke afstand waarbij ik stellig hoopte dat het eindresultaat de lange reis waard zou zijn. En gelukkig, zo kan ik nu achteraf melden, is dat zeker het geval. Bianca heeft mij ontzettend goed geholpen in het durven loslaten en te genieten van het moment zelf. Naast het oefenen met het spreken heeft ze ook een korte interventie met mij uitgevoerd. Deze was erop gericht om de faalangst en de negatieve ervaringen uit het verleden los te laten en te vervangen door positieve herinneringen. Alhoewel ik mij in het begin nogal ongemakkelijk voelde, wist Bianca mij gerust te stellen. Al met al was het een zeer enerverende en verrijkende ervaring waardoor ik met meer energie thuiskwam dan toen ik wegging! Bedankt Bianca!

 

Hanna Hoogstad Yogadocent

De presentatie op camera vastleggen, daarna stopzetten en feedback krijgen, is heel krachtig. Door 3 simpele aanwijzingen zag en voelde ik tijdens het presenteren een groot verschil. Deze 3 punten heb ik direct toegepast in mijn yogalessen. En het werkte! Duidelijke taal, korte zinnen en spreken vanuit jezelf is de basis. In korte tijd heb ik geleerd, ervaren en resultaat behaald. Elke les en presentatie pluk ik nog de vruchten van de coachsessie met Bianca.

 

Liesbeth Timmerije

Dankjewel Bianca, voor de finishing touch van mijn eindpresentatie van de Master Pedagogiek. De feedback die ik van de beoordelaar daarop kreeg: "Wij vonden het verhaal zo authentiek en zo belangwekkend voor de organisatie..."
Jouw coaching heeft me geholpen in het moment te zijn en het verhaal vanuit mezelf te vertellen.