Weet Je Hoe Je Aan Moet Gaan?

Gepubliceerd op 1 februari 2018 om 20:23

Laatst gaf een koorzanger mij na de repetitie terug dat ik zoveel energie meebreng. Dat vond ik een fijn compliment. Het werkt aanstekelijk en zet mensen aan om in beweging te komen. Energie is ook het element waar een goede performance begint...

Schakel aan

Haar opmerking deed mij nadenken over wat het nou precies was wat ik deed. Voor mij voelt deze energie heel normaal. Ik sta simpelweg AAN. De schakel gaat aan zodra ik in de auto stap om naar een regierepetitie te gaan. Onderweg bereid ik me mentaal voor door te focussen op de weg in volledige stilte. Ruim op tijd ben ik aanwezig om mijn apparatuur te installeren en te acclimatiseren in de ruimte waar ik aan het werk ga.

Wanneer dan iedereen gezellig babbelend binnenloopt voel ik de energie van de groep, ondertussen focus ik op wat er komen gaat. Zodra de repetitie start zit ik in mijn flow. Dan ben ik me volledig bewust van het Nu en de tijd zonder op de klok te kijken. Helemaal in mijn element en elke vezel van mijn lijf staat aan. Er stroomt zoveel energie dat zelfs een fikse hoofdpijn tijdelijk naar de achtergrond verdwijnt. Eigenlijk is het gewoon een shotje adrenaline ;-)

Dat is nou precies wat AAN STAAN is. Dit heb je ook nodig om een goed optreden neer te zetten en dat doe je met energie, focus en concentratie. Dus als je nog niet helemaal weet hoe je AAN moet gaan, ga dan eens terug naar een ervaring waarin je helemaal in je element was. Dat wat je deed als vanzelf ging en de adrenaline op een prettige manier door je lijf stroomt. Dan voel je wat AAN STAAN is.

Schakel Uit

Dat is het moment waarop je met een voldaan gevoel mag gaan genieten van de roes endorfine die vrijkomt na een goeie inspanning en geleverde prestatie!

Liefs,

Bianca