Succes, wat is dat eigenlijk?

Gepubliceerd op 30 januari 2021 om 17:36

Het is een hele tijd geleden dat ik schreef. Er was wel inspiratie maar geen ruimte, tijd….als ik eerlijk ben moet ik zeggen; ‘had het ook even geen prioriteit’

Een van mijn laatste blogs ging over focus en de net-vers-van-de-pers ’In 3 Traptreden Naar Succes Op Het Podium’ brochure. Daarin gebruik ik het beeld van een ijsberg als praatplaatje en metafoor, om het koor mee te nemen in hun reis naar een uitvoering.

Kort uitgelegd; de top van de berg boven water is wat we laten zien op het podium, de uitkomst van de inspanningen die we leveren om met succes op het podium te kunnen staan. De ijsmassa onder water zijn de inspanningen die we leveren, de zogenaamde traptreden richting het podium.

Succes, wat is dat nou eigenlijk?

Als ik aan een koor vraag hoe een succesvol optreden eruit ziet, weten ze wat ze willen laten zien, hoe het moet klinken en welk gevoel ze het publiek willen meegeven. En we komen daar niet vanzelf, daar moet je als collectief aan werken zeg maar.

Maar wat betekent succes eigenlijk voor jou?

We staan tenslotte dagelijks op ons podium. Het podium is de plek waar je bent in relatie tot de wereld om je heen. Het staat metafoor voor jouw zichtbaarheid. Wat je doet om de beste versie van jezelf te zijn. Hoe je omgaat met de uitdagingen in je leven en jouw veerkracht bij vallen en opstaan.

Was 2020 voor jou een jaar van uithuilen en opnieuw beginnen? Of leverde deze periode je juist ruimte op, om te resetten en nieuwe wegen te verkennen?

 

Mijn ‘podium’ zag er in maart veelbelovend uit. Ik had een volle agenda met 4 theaterproducties op de rol, workshops en diverse festival activiteiten. Volop en vooral met passie heerlijk aan het werk.

Ik stond in mijn kracht en het klonk als ‘I feel good tada-tada-tada-ta.’

In het tweede weekeinde van maart kwam daar onverwachts, zoals bij vele, verandering in...

Redenen genoeg om nu, bijna een jaar nadat corona zich aandiende, de pen weer op te pakken en woorden te geven aan de corona rollercoaster van 2020.

‘Waarom ga je schrijven?’

Zegt het wie-zit-hierop-te-wachten-stemmetje?

Schrijven helpt om gedachten te sorteren, antwoorden te vinden op zaken die je bezighouden. Vooral is het een creatieve uiting, van wat ik voel en ervaar. En ik deel het met je om je te laten weten dat we allemaal zo onze demonen hebben. Veel interessanter is het om van elkaar te leren hoe je die draak verslaat.

Zo kunnen we positiviteit een draai laten geven aan onze uitdagingen, elkaar inspireren en aanmoedigen.

 

Tot het volgende schrijfsel 😉

Liefs, Bianca

p.s.

Hoe gaat het met jou op jouw podium?