Dromen Durven Doen!

Gepubliceerd op 10 maart 2021 om 20:31

Vertrouwen is de sleutel

Elke traptrede van mijn podium praatplaatje voor koren, staat voor een fase. Een fase die je in je  dagelijks leven dus ook tegenkomt. De trap van focus helpt om vertrouwen te krijgen en vertrouwen maakt je sterker om richting te geven aan de toekomst. Of voor koren ‘Om succesvol op het podium te staan’

De afgelopen periode raakte ik die richting kwijt, mijn vertrouwen wankelde en focus was een uitdaging geworden. Ik realiseerde me opnieuw hoe cruciaal de middelste trede van vertrouwen zowel voor focus als richting is. 

 

Hou vol en blijf in contact

Het is inmiddels een jaar na de eerste uitbraak van corona. Koren zijn nog altijd niet live aan het zingen. Voor een deel wordt er druk geZOOMd en de helden onder ons experimenteren met Jamulus. Ook zijn er koren die tijdelijk niets doen, of erger, ophouden te bestaan. Dat niet iedereen aanhaakt op online zingen snap ik heel goed. Zelf zit ik 8 uur per dag achter een monitor en vermijd graag mijn pc in de avonduren. Dus ik kan me goed voorstellen dat je na een dag thuiswerken, vergaderen of lesgeven even geen pc meer kan zien…

Stippen op de horizon 

Belangrijk is wel dat we met elkaar in contact blijven. Dat we vertrouwen houden in de toekomst, omdat het moment van samenzijn en zingen er echt weer gaat komen. Zelfs in corona tijd heb ik vorig jaar een opdracht aan kunnen aannemen voor een theatervoorstelling. Theaterkoor Sincère had het ambitieuze plan om in maart 2021 uit te voeren, dat bleek al snel niet haalbaar. Toch hebben ze die stip op de horizon durven zetten, want deze voorstelling gaat er hoe dan ook komen! 

Ook voor mijn eigen project heb ik weer een stip op de horizon gezet. De financiële ondersteuning is nog gegarandeerd tot mei 2022, dus we gaan ervoor! Met 2 opdrachtgevers is er inmiddels weer een nieuwe planning met potlood in de agenda gezet voor een uitvoering in 2022. We weten niet of het kan, maar perspectief is broodnodig.

 

Stay Positive, dat werkt aanstekelijk!

Maar hoe blijf je positief? Ik denk dat het een levensinstelling is en het vraagt oefening. 

Wanneer je niet perse een positieve mindset hebt kan het helpen dat je goed blijft luisteren naar je eigen onderbuikgevoel en negativiteit (vooral die van social media ;) vermijdt. Negatief geroeptoeter zuigt je alleen maar leeg.

Oefening: benoem elke dag 3 dingen waar je blij van wordt of dankbaar voor bent en schrijf ze op.

Het landschap is maar een deel van het gebied, dus we kennen nooit de hele ‘waarheid’. Oefen in het ‘niet oordelen’ het geeft zoveel rust om niet overal wat van te hoeven vinden ;-) En als je dan toch wat vindt, dan roep je een paar keer ‘Da Vinnik ‘Vinnik ‘Vinnik’ na goed gebruik van Lenette van Dongen

Maar het belangrijkste is, ga achter het stuur van je eigen bus zitten en neem zelf de regie over je leven. Accepteer wat je niet kunt beïnvloeden en verander dat waar je invloed op hebt. 

 

 

Voor mij staat het podium metafoor voor de plek waar je mag stralen in al je eigenheid. En de traptreden staan synoniem voor Dromen Durven Doen. Hiernaast heb ik het model zo bewerkt dat je het kunt gebruiken om jouw dromen concreet te maken. Wat heb je nodig om ze te durven doen? En als jouw droom dan realiteit wordt wat zien we dan op jouw podium? Ga het maar doen!

Het is grappig om de parallel te kunnen trekken van het dagelijks leven naar succesvol toewerken naar een uitvoering op het podium. De plek waarvan ik droom dat we elkaar weer snel zullen ontmoeten…

 

Liefs, 

Bianca

P.s.

Hoe blijf jij positief?

 

DROMEN DURVEN DOEN
632 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.